Cautare
Cos0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Codul rutier. Actualizat martie 2021. Editie tiparita pe hartie alba - Mircea Ursuta Codul rutier. Actualizat martie 2021. Editie tiparita pe hartie alba - Mircea Ursuta
Anterior

Noul Cod rutier cu intrebari si raspunsuri, contine curs de legislatie si lege pentru categoriile A, B, BE - Editura Radulescu

Anterior

Conducerea si conduita preventiva. Siguranta circulatiei in traficul rutier - Marius Teodorescu

Codul rutier. Actualizat martie 2021. Editie tiparita pe hartie alba - Mircea Ursuta

Autor: Mircea Ursuta
ISBN: 9786063907784
Editura: Universul Juridic
Anul publicarii: 2021
Nr. pagini: 400

Disponibilitate: In stoc

Pret normal: 38,90 Lei

Special Price 33,07 Lei

Detalii

Incercand sa imbunatatim permanent prezenta lucrare, astfel incat aceasta sa constituie un instrument util de lucru pentru practicienii dreptului, dar si pentru cetatenii confruntati cu diferite probleme de aplicare a legislatiei rutiere, am considerat necesar nu doar sa actualizam si sa comentam (pe scurt) legislatia, ci si sa inseram, atunci cand a fost cazul, noi acte normative cu impact in materia rutiera.

Pentru prezenta editie, am avut in vedere si reglementarile recente specifice starii de alerta.

La fel ca in editiile anterioare, publicam Legea nr. 203/2018 privind masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contraventionale, cu impact direct in materia contraventiilor rutiere.

Am pastrat actele normative conexe importante, cum ar fi, spre exemplu, Legea politiei locale nr. 155/2010, din care prezentam un extras necesar in domeniul rutier, avand in vedere competentele politistului local in materie.

De asemenea, avand in vedere efectele civile generate de accidentele de circulatie, am considerat necesar sa mentinem in prezenta culegere si Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor, cu normele aferente.

La fel ca in editiile precedente, se regaseste Ordinul MAI nr. 125/2018 pentru stabilirea modelului de proces-verbal de constatare a contraventiei, utilizat in activitatea de control in domeniul circulatiei pe drumurile publice (intrat in vigoare in ianuarie 2019).

Am pastrat, la final, tabelul care cuprinde o sinteza a aplicarii normelor rutiere in materia constatarii contraventiilor la regimul rutier.

Tabelul este util atat politistilor rutieri care sunt chemati sa constate contraventii rutiere, cat si persoanelor sanctionate, care pot verifica foarte rapid daca incadrarea juridica facuta de agentul constatator este corecta.

Practic, tabelul cuprinde, in ordine alfabetica, incalcarile normelor rutiere, temeiul de drept al sanctiunilor, cuantumul amenzii si eventualele sanctiuni complementare ce urmeaza a fi aplicate – puncte de penalizare, suspendarea dreptului de a conduce, retinerea certificatului de inmatriculare etc. Ultima coloana indica valabilitatea dovezii de circulatie in ipoteza aplicarii unei sanctiuni complementare mai grave.

Valoarea punctului-amenda ramane 145 lei si in anul 2021 (conform O. U. G. nr. 226/2020).

 M. Ursuta

Mai multe informatii

Autor Mircea Ursuta
ISBN 9786063907784
Editura Universul Juridic
Anul publicarii 2021
Pagini 400
  1. Fii primul care evalueaza acest produs.

Scrie propria ta recenzie

Your Rating

 
1 1 stea
2 2 stele
3 3 stele
4 4 stele
5 5 stele
Evaluare