Cautare
Cos0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Chestionare 13 din 15. Legislatie rutiera si intrebari pentru restituirea permisului de conducere - Marius Stanculescu Chestionare 13 din 15. Legislatie rutiera si intrebari pentru restituirea permisului de conducere - Marius Stanculescu
Anterior

Noul Cod Rutier: 1160 Intrebari de Examen Explicate - A, B, BE

Anterior

Intrebari si teste Motociclete A, A1, A2

Chestionare 13 din 15. Legislatie rutiera si intrebari pentru restituirea permisului de conducere - Marius Stanculescu

Autor: Marius Stanculescu
ISBN: 9786066325097
Editura: Teocora
Anul publicarii: 2020
Nr. pagini: 112

Disponibilitate: In stoc

Pret normal: 25,00 Lei

Special Price 18,50 Lei

Detalii

Obtinerea permisului de conducere implica urmarea unor cursuri de specializare in urma carora fiecare elev este testat in baza unor examene teoretice si practice standard, diferite pentru fiecare categorie de permis in parte.


Cartea scrisa de Marius Stanculescu, „Chestionare 13 din 15 – Legislatie rutiera si intrebari pentru restituirea permisului de conducere”, cuprinde notiuni necesare fiecarui conducator auto. De-a lungul timpului, legislatia rutiera a fost modificata de mai multe ori, motiv pentru care conducatorii auto nu cunosc pe deplin toate schimbarile aparute. Prin cartea sa, autorul se adreseaza unui public larg, incluzand persoanele ce doresc sa-si reimprospateze cunostintele, cat si cele ce se axeaza pe aprofundarea informatiilor dobandite anterior. Chestionare 13 din 15 – Legislatie rutiera si intrebari pentru restituirea permisului de conducere este o carte ce se adreseaza tuturor posesorilor de carnet de conducere, nu doar celor ce au ca scop redobandirea acestuia. Autorul reuseste sa-si sintetizeze cunostintele, structurandu-le in carte sub forma unor capitole ce includ notiuni de baza, imagini in scop explicativ, iar la sfarsit sunt introduse chestionarele cu scopul evaluarii informatiilor acumulate anterior.


Mai mult de jumatate din numarul de canditati inscrisi pentru obtinerea permisului auto pica in fiecare an la proba teoretica, situatie ce l-a determinat pe Marius Stanculescu sa vina in ajutorul elevilor, selectand prevederile codului rutier ce se cer la examen. Stilul de scriere, modul de redactare, cat si explicatiile aferente vor veni in ajutorul cursantilor pentru a usura deprinderea informatiilor.


In anul 2020, multi elevi prefera sa completeze chestionarele online, fara a parcurge inainte partea teoretica, situatie prin care se autosaboteaza, avand o falsa idee de cunoastere. Fiecare persoana are obligatia de a se pregati temeinic pentru primirea permisului de conducere. Autorul pune un mare accent pe invatarea legislatiei rutiere si nu pe invatarea raspunsurilor, datorita greselilor ce pot aparea. Chestionare 13 din 15 – Legislatie rutiera si intrebari pentru restituirea permisului de conducere imbina teoria cu practica, ofera imagini explicative, iar la sfarsitul lecturii, elevul poate sa-si evalueze cunostintele prin completarea chestionarelor aferente.


Cartea este structurata in capitole ce cuprind: starea tehnica a vehiculelor, semnalele speciale de avertizare luminoasa si/sau sonora, semnalele politistului, semnalele luminoase, semnalele conducatorilor de vehicule, reguli de circulatie, depasirea, oprirea si stationarea, parcarea, intoarcerea si mersul inapoi, viteza si reducerea vitezei, trecerea pe langa vehiculele care circula din sens opus, prioritatea de trecere, trecerea la nivel cu calea ferata, zona rezidentiala si pietonala, circulatia pe autostrazi, obligatii si interziceri pentru conducatorii de autovehicule, obligatii in caz de accident, remorcarea.


Pe langa acestea, autorul abordeaza si subiecte precum: permisul de conducere, inmatricularea, radierea, infractiuni si pedepse, anularea permisului, sanctiuni contraventionale (retinerea permisului, suspendarea dreptului de a conduce, retinerea certificatului de inmatriculare, confiscarea bunurilor, imobilizarea vehicului), reducerea vitezei si interzicerea manevrelor, examenul teoretic, notiuni de prim ajutor, principalele contraventii (cu puncte de penalizari si amenzi), chestionare si raspunsuri.


Examenul auto consta in doua probe, una teoretica (desfasurata in format electronic), si una practica (in care examinatul conduce masina pe un teren stabilit de politistul de circulatie). Proba teoretica consta in rezolvarea unui chestionar de douazeci si sase de intrebari, intr-o perioada de treizeci de minute, unde examinatul nu are voie sa greseasca mai mult de patru intrebari si nici sa depaseasca timpul acordat. Pentru promovarea examenului teoretic sunt necesare douazeci si doua de raspunsuri corecte. Proba practica consta in conducerea pe un traseu ales dintre doua zone de pregatire cunoscute. Instructorii isi pot pregati cursantii in ambele zone.


Marius Stanculescu este profesor de legislatie rutiera si instructor auto pentru categoriile B si C. In anul 2006 a publicat prima editie a cartii ”Noul cod rutier pe intelesul tuturor”, devenind una dintre cele mai apreciate si utilizate carti din aceasta categorie. Marius Stanculescu are peste 500. 000 cursanti ce au obtinut permisul de conducere, elevii invatand notiunile elementare dupa cartile autorului. In prezent, cartile sunt folosite si de profesorii de legislatie rutiera si instructorii auto. Marius Stanculescu profeseaza in domeniul pregatirii elevilor, la nivel practic, fiind instructor pentru categoriile B si C, iar la nivel teoretic preda elevilor de liceu legislatia rutiera.


Pe langa Chestionare 13 din 15 - Legislatie rutiera si intrebari pentru restituirea permisului de conducere, Marius Stanculescu a mai publicat Noul Cod Rutier 2020 pe intelesul tuturor + CD, Chestionare tractor. Teorie + intrebari, Mopede si motociclete. Editia 2020.

Mai multe informatii

Autor Marius Stanculescu
ISBN 9786066325097
Editura Teocora
Anul publicarii 2020
Pagini 112
  1. Fii primul care evalueaza acest produs.

Scrie propria ta recenzie

Your Rating

 
1 1 stea
2 2 stele
3 3 stele
4 4 stele
5 5 stele
Evaluare